sloepenspecialist

Sloepen specialist

U wilt een sloep kopen? Dat doet u bij dé sloepen specialist NAVIcation.nl. Wij bieden wij u een uitgebreid assortiment. Wij zijn de trotse dealer van onder andere de betrouwbare merken Lago Amore, Coastliner Boats en Vesper. Ook verkopen wij een aantal occasions die u bij uw sloepen specialist kunt bekijken.

Dit is mogelijk in Jachthaven ‘De Lunenburg’ in Wijk bij Duurstede. Deze jachthaven heeft unieke faciliteiten voor bootliefhebbers. Hier is ook onze showroom. U kunt bij ons altijd informeren naar ligplaatsen, stallingplekken en overige faciliteiten. Tijdens de proefvaart ervaart u alle kwaliteiten van uw model en geven wij u tegelijkertijd professioneel advies over de aanschaf van uw goedkope nieuwe sloep. Dit is het minste wat u mag verwachten van uw sloepenspecialist.

Sloepen specialist met jarenlange ervaring

Onze adviseurs en monteurs hebben jarenlange ervaring in de branche. Naast verkoop doen wij ook onderhoud, transport en chemische reiniging. Onze sloepen worden in Nederland vaarklaar afgemonteerd met de aandrijving, accessoires en opties naar wens van de nieuwe eigenaar. Er is intensief contact met de werf waardoor er bij de bouw al veel speciale wensen bij uw sloepen specialist mogelijk zijn. Door de precieze manier van afmonteren in de werkplaats wordt deze flexibiliteit nog eens vele malen vergroot. Een sloep als maatpak is hiermee ook in seriebouw mogelijk gemaakt. De uitstraling van uw nieuwe boot en het comfortniveau is geheel naar uw eigen inzicht aan te kleden.

Merken bij uw sloepen specialist

Onze merken sloepen worden geheel onder Nederlands toezicht geproduceerd. De hoge Nederlandse standaarden, zoals het uitvoerig testen van kwaliteit en stabiliteit, maken onze merken zeer betrouwbaar. Klik op de volgende links om al onze modellen te zien:

LAGO AMORE

COASTLINER BOATS

VESPER

OCCASIONS


Wat is een sloep

De rompvorm van de oorspronkelijke sloep is rond, met een bolle steven. De sloep is een typisch Nederlands fenomeen en wordt meest gebruikt als gezellige borrelboot. Een goed ontworpen tender heeft in tegenstelling tot een sloep een mooie, slanke rompvorm, met rechte steven en is veel meer geschikt voor snel varen. Vaak worden in tenders dan ook grote motoren geplaatst. Hierdoor zijn dit niet alleen borrelboten, maar zijn ze ook geschikt voor sportief gebruik en ziet u deze ook in andere vaargebieden in het buitenland (ook op zee). Grote jachten of superjachten hebben vrijwel altijd een tender aan dek of in een ‘garage’. De sloep is meestal volledig open en is tussen de vijf en tien meter lang. De uitrusting varieert van basic tot luxe en chic. Dat geldt ook voort de (snelle) tender, maar deze ziet u ook in grotere afmetingen, tot wel meer dan vijftien meter. Vooral de grotere tenders hebben vaak een riante kajuit. Laat u adviseren door uw sloepen specialist wat voor u de meest geschikte vorm is.

Sloep en tender

Uw sloepen specialist verklaart kort enkele verschillen tussen een sloep en een tender. Eenvoudigweg is een sloep een langzaam varende, open boot met kabelaring en is een tender een slankere, snel varende boot. Het grote verschil is de motorisering. Bij tendersloepen hebt u de keuze uit motoren met een hoger vermogen dan bij de gebruikelijke sloepen. U vraagt zich misschien af waarom een normale sloep geen zwaardere motor kan hebben. Dat heeft te maken met het onderwaterschip. Bij een tendersloep lijkt deze erg op die van een speedboot. Dankzij dit onderwaterschip kan een tendersloep een vaste koers houden bij hogere snelheden. U koopt dus een sloep als u houdt van relaxed varen in een kalm tempo en een tendersloep als u wat meer houdt van snelheid en manoeuvreerbaarheid. Een tendersloep is in principe de moderne versie van een sloep.

Proefvaart mogelijk in tender of sloep

Als u interesse hebt in een nieuwe sloep of tender is een proefvaart bij uw sloepen specialist altijd mogelijk. U wilt natuurlijk ervaren hoe het is om in één van de twee of misschien wel allebei te varen. Ook dat is mogelijk in Jachthaven ‘De Lunenburg in Wijk bij Duurstede. Deze jachthaven heeft unieke faciliteiten voor bootliefhebbers. Hier is ook onze showroom. U kunt bij ons altijd informeren naar stallingplekken, ligplaatsen en overige faciliteiten.

Vragen / advies

Hebt u vragen of bent u op zoek naar advies over het kopen van een tendersloep bij uw sloepen specialist? Neem dan hier contact met ons op. Volgt u ons al op Facebook en Instagram? Hier plaatsen wij foto’s en video’s van onze (nieuwe) sloepen. Genieten dus. Bezichtigingen doen we graag op afspraak.

BEKIJK HIER ONS AANBOD SLOEPEN EN TENDERS >>