Wat kost een sloep

Wat kost een sloep

Wat kost een sloep? Uitstekende vraag. Dat hangt natuurlijk af van het uitrustingsniveau en van wat je er allemaal mee wilt kunnen doen. De vraag ‘wat kost een sloep ’vraagt derhalve om een breed antwoord, want ook het onderhoud telt daarin mee.

De prijzen van een sloep lopen uiteen. Dit is afhankelijk van het formaat, de motor en ‘t uitrustingsniveau. Kort door de bocht: Van € 3.500,- tot €294.950,00. Bij NAVication.nl hebben we sloepen in ons aanbod die in prijs variëren van € 6.999,-  tot € 19.999,-.

Wat kost een sloep in het gebruik?

Lekkere drankjes uit het koelvak, een groot formaat picknickmand en vanaf zachte kussens genieten van het uitzicht op het water en de overweldigend mooie natuur. Sloepvaren is een heerlijke en eenvoudig bereikbare manier om helemaal tot rust te komen na een drukke werkweek. Sloepen zijn stil en stabiel en in alle soorten en maten te krijgen. Maar tegen welke prijs? En wat zijn de jaarlijkse kosten van een sloep? Kortom, wat kost een sloep in het gebruik?

Talloze varianten

Sloepen kennen vele gradaties van luxe. Ook dit zorgt natuurlijk voor een verschil in prijs. Denk aan een boegschroef, een toilet en een kleine roef of kajuit. Ook aan extra’s als een ijskast, kookhoek, zonnedek of een zwemtrap hangt een prijskaartje. Sommige sloepen zijn zeewaardig en voorzien van zware motoren, een plotter en een solide navigatieverlichting. Deze sloepen kosten vanzelfsprekend veel meer. Sloepen verschillen ook in materiaal. In den beginne waren sloepen in hout uitgevoerd, maar tegenwoordig zie we ze vooral polyester varianten rondvaren.

MAAK EEN AFSPRAAK MET PROEFVAART!

Aanschafprijs van een sloep

Gemiddeld zijn de kosten van een sloep zo’n 22.500 euro. Dat is een ander snel antwoord op de vraag: wat betaal je voor een sloep? Aangezien sloepen echter in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn, zijn de prijzen ook sterk uiteenlopend. De laagste prijs voor een sloep is rond de 3.500 euro. Dan hebben we het over een polyester bootje van onder de vier meter met een kleine buitenboordmotor als voortstuwing. Wie 20.000 euro te besteden heeft, kan kiezen uit een grote variatie aan sloepen. Alle bouwmaterialen zijn beschikbaar. De lengte van deze sloepen ligt rond de zes meter, wat we een ‘normale’ sloep zouden noemen.

Stallingskosten

Op de vraag wat kost een sloep hoor je je ook te realiseren dat je een sloep moet stallen. En dat gaat  – bijna nergens – voor niets. Voor een zomerplek iets boven Amsterdam worden tarieven gerekend tot 55 euro per vierkante meter. In de jachthaven van Lauwersoog is dit de helft. Voor een sloep van 6,5 bij 3,5 meter heb je een oppervlakte nodig van 23 vierkante meter. Ja, je moet helaas ook voor de hoeken betalen. Voor de winter geldt vaak een vergelijkbaar tarief. Dan gaat het wel om een plekje in een geïsoleerde loods.

ALVAST INSPIRATIE OPDOEN?

Onderhoud

De kosten voor motoronderhoud zijn € 750,-  tot € 1.500,- per jaar voor een binnenboordmotor en tussen de € 250,- en € 400,- voor een buitenboordmotor. Een kleine beurt voor je sloep is goedkoper: € 150,- tot € 300,- euro voor een binnenboordmotor en € 75,- tot € 275,-  voor een buitenboordmotor. Een makkelijke richtlijn voor de vraag wat kost een sloep: reken voor de gemiddelde, jaarlijkse kosten van je sloep ongeveer 10% van de waarde van je boot. Het kan ook ietsje minder. Dat is afhankelijk van het vaargebied en het gebruik van de boot.

Variaties

Wij zijn dé officiële Lago Amore Dealer van Nederland. Met een variatie aan lengtematen en verschillende indelingen bieden wij je een serie sloepen waarmee iedere sloepvaarder de boot die haar of hem het best past, kan vinden. Bij ons is de vraag: wat kost een sloep dan ook snel beantwoord. Ieder model heeft een eigen uitstraling en identiteit. De filosofie hierachter is dat we met al deze verschillende verschijningsvormen van de sloep, iedere persoonlijke wens kunnen invullen. Tevens kunt u bij ons ook kiezen voor de sloepenmerken Coastliner Boats en Clever.

Contact

Onze boten zijn leverbaar in prachtige modellen die worden gekenmerkt door de afwerking en kwaliteit die u van een betrouwbaar merk mag verwachten. Echter nu in een sloepen- en tenderlijn tegen een zeer betaalbare en concurrerende prijs. Heb je vragen over onze sloepen of wil je advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.